Planes, Alcoi (Alacant)

Planes és un municipi d’uns 900 habitants, situat en el nord de la província d’Alacant, assentat als peus d’un castell musulmà els segles XII i XIII. Es troba en la vall on confluïxen unes quantes serres i conserva un aqüeducte medieval.

D’Alcoi es diu que és «la ciutat dels ponts» per tindre més de 20 i molt variats arquitectònicament. Destaquen el pont de Sant Jordi, el Viaducte de Canalets i el pont de Sant Roc. La plaça d’Espanya constituïx el centre de la ciutat. En el barri medieval es pot visitar l’antic ajuntament i els museus arqueològic i de la festa dels Moros El seu casc històric ha sigut declarat Bé d’Interés Cultural. D’altra banda, Alcoi alberga un interessant patrimoni industrial amb edificis que van ser emblemàtics durant la revolució industrial. Alcoi és molt reconegut per les seues populars festes de Moros i Cristians que se celebren a l’abril i per la seua cavalcada dels Reis Mags que és Bé d’Interés Cultural. D’altra banda, Alcoi alberga un interessant patrimoni industrial amb edificis que van ser emblemàtics durant la revolució industrial. Alcoi és molt reconegut per les seues populars festes de Moros i Cristians que se celebren a l’abril i per la seua cavalcada dels Reis Mags que és Bé d’Interés Cultural (BIC), i la més antiga d’Espanya.

La Cooperativa

La cooperativa de Planes centra la seua producció en la cirera, l’oliva i alguns productes ecològics. Esta cooperativa compta amb la denominació «Cireres de la Muntanya d’Alacant» que es distribuïxen a tota Europa.

L’Excursió

“Ruta de la cirera de Plans i Alcoi cultural”
En esta excursió entendrem per què els cirerers són arbres elegants que s’erigixen com a emblema dels llocs en què es cultiven. A la primavera enriquixen el paisatge gràcies a una floració espectacular. Després de delectar-nos amb este paisatge de Plans, ens desplaçarem a la ciutat d’Alcoi per a passejar pel seu casc històric, declarat Bé d’Interés Cultural. Acabarem la ruta amb un tradicional menjar alcoià.